Vincit

MUSIIKKIA, ELOKUVIA JA PELEJÄ –
PUITTEITA TÖISSÄ VIIHTYMISELLE

Audiokauppa toteutti teknologiayritys Vincitille ahkerassa käytössä olevat AV-ratkaisut, joista jokainen työntekijöistään välittävä yhtiö voisi ottaa mallia.

Vincit Saunatila

”Sellaista menestystarinaa on vaikea löytää, jonka taustalla ei ole oivallusta henkilöstön merkityksen korostamisesta, hyvinvoinnin lisäämisestä tai työviihtyvyyden parantamisesta”, Markkinointi & Mainonta -lehden Jani Niipola kirjoitti pääkirjoituksessaan.

Teknologiayritys Vincit on valittu Suomen ja koko Euroopan parhaaksi työpaikaksi. Sen valttikortteja ovat olleet muun muassa Niipolan mainitsemat seikat. Sen vahvistaa kesän jälkeen Vincitillä aloittanut ohjelmistoarkkitehti Mikko Tuohimaa, jonka mukaan joka maanantai on edellistä mukavampi tulla töihin.

”Kun lähdin katselemaan uutta työpaikkaa, niin pidin tärkeänä löytää hyvän porukan, joka pitää hauskaa yhdessä. Vincitiltä löytyy myös konkreettiset puitteet tälle”, Tuohimaa sanoo.

Genelec kattoasennuksella
Genelec kattoasennuksella

Hakaniemenrannassa sijaitsevassa toimistossa näitä puitteita ovat esimerkiksi Plazaksi nimetty aula ja rakennuksen katolla sijaitseva saunatila.

Plaza on monitoimitila, joka taustamusiikkeineen, rentoine säkkituoleineen, biljardipöytineen ja viherkasveineen kutsuu viettämään taukoja tai jopa vapaa-aikaa. Se muuntuu käden käänteessä erittäin ammattimaisen vaikutelman antavaksi auditorioksi, kun suuri valkokangas laskeutuu korkeiden ikkunoiden eteen ja kaappaa huomion. Järeälle videotykille tarkoitettua kangasta reunustavat Genelecin kaiuttimet, kattorakenteista löytyy Dolby Atmos ja tilaan on piilotettu kuusi uppokaiutinta. Järjestelmän on toteuttanut Audiokauppa.

Vincit kilpailutti projektia varten useamman yrityksen. Audiokauppa oli kilpailutetuista firmoista joustavin ja tarjosi parhaan toteutusaikataulun. Audiokauppa saa Vincitiltä kehuja myös kommunikoinnista ja yhteydenpidosta.

”Audiokauppa ehdotti jo heti projektin alussa käyntiä remonttityömaalla, jossa teimme yhdessä arvioinnin tiloihin sopivien ratkaisujen tarpeista. Käynnin jälkeen Audiokauppa toimitti meille useamman erilaisen vaihtoehdon ratkaisujen toteutukseen tarvittavista komponenteista eri hintaluokissa. Tämän jälkeen valitsimme meille sopivan ratkaisun”, Vincitin ohjelmistosuunnittelija Aleksi Häkli kommentoi.

Uppokaiutin katossa
Uppokaiutin katossa

Audiokauppa toteutti Mika Virtapellon johdolla Vincitin kaikki toiveet, ja lisäksi kiinnitti huomiota moneen yksityiskohtaan, jotka paransivat lopputulosta. Saunatilojen äänentoisto mainitaan yhtenä esimerkkinä.

”Koska toteutimme AV-projektin remontin yhteydessä, oli saunaan ja pukuhuonetiloihin mahdollista toteuttaa verrattain pienellä lisäpanostuksella monihuoneäänentoisto, jota tilojen käyttäjät ovat kehuneet”, Häkli kertoo.

Saunatilojen loungessa on kahdeksan uppokaiutinta, subwoofer, OLED-televisio ja pelikonsoleita. Audiokaupan mukaan tässä puhutaan kuluttajaelektroniikasta. Vastaavan ratkaisun voisi rakentaa omaksi kotiteatteriksi, jossa kelpaa pitää leffailtoja ja pelata futisturnauksia.

Genelec ja valkokangas
Valkokangas ja Genelec-kaiuttimia

Keskiviikkoisen lenkkisaunan ja perjantai-iltaisten afterworkien lisäksi sauna lämpiää miltei joka päivä – musiikin soidessa. Lauteiden alta löytyy ulkokäyttöön rakennetut kaiuttimet, jotka ovat ”marine graded” eli vapaasti käännettynä ”kestävät paatuneemmankin saunojan hien”.

”Isoin opittu asia projektin suhteen lienee, että jo heti muuton, remontin tai asennusten tullessa puheeksi kannattaa tulevien tilojen AV-tarpeet sekä toiveet selvittää mahdollisimman kattavasti, ja toteutukseen kannattaa etsiä hyvä kumppani, jolla on kokemusta samanlaisista ympäristöistä. Avoin ja ajoissa aloitettu keskustelu kuranttien AV-järjestelmien tarjoamista mahdollisuuksista, rajoitteista, budjetoinnista ja aikataulutuksesta vaikuttavat paljon lopputulokseen”, Häkli sanoo.

Ja lopputulos on hyvä: Vincit suosittelee Audiokauppaa lämpimästi vastaaviin projekteihin. Tyytyväisiä ollaan niin aikatauluun, hintaan kuin laatuun. Ja mikä tärkeintä: tilat ovat ahkerassa käytössä ja niistä on tullut kehuja talon sisällä. Se on varsin vahva signaali työntekijöiden viihtyvyydestä.

Ota yhteyttä
Ota
yhteyttä